Meet the team


 
 
Theo Saman  
Zaakvoerder

Al meer dan 20 jaar is hij de kapitein van het fietsen Saman team en zorgt hij ervoor dat alles, zowel voor als achter de schermen, de juiste koers vaart.


"Toen ik op jonge leeftijd aan de 'fietskes' zat te sleutelen, had ik nooit gedacht dat ik, samen met mijn medewerkers, 40 jaar later dit zou bereikt hebben nl. drie succesvolle zaken op een as van 50 km in de Noorderkempen. Met een super team achter mij, probeer ik de filialen zo goed mogelijk te leiden. 'Fietskes maken' doe ik nu niet meer, want daar heb ik gespecialiseerde mechaniekers voor, maar ik krijg nog steeds een warm gevoel als ik er even eentje uit de nood geholpen heb in de werkplaats, of iemand op een fiets van de 'Saman' zie rondrijden."
 
Ilse Schrickx  
Medezaakvoerder

Theo's vrouw alsook de grote manager van ons team. Als enige vrouw kan ze haar mannetje wel staan en is ze de drijvende kracht achter het Fietsen Saman team.


"Enkele jaren geleden heb ik mijn job in het verzekeringswezen achtergelaten om mijn man zijn passie te volgen en ons team te versterken. Ik hou me vooral bezig met de administratie, het personeel en uiteraard maak ik graag tijd om klanten te helpen bij het kiezen van hun nieuwe wieleroutfit of accessoire." 
Giovanni Saman 
Medezaakvoerder - verantwoordelijke filiaal Sint-Lenaarts

Al vanaf het prille begin staat hij zijn vader, Theo, bij in het runnen van de winkel. Zo'n vijf jaar geleden opende ons filiaal in Sint-Lenaarts waar Giovanni alles in goede banen leidt.


"Ik ben opgegroeid tussen de fietsen, dus was het voor mij evident dat ik mijn pa zijn droom ook ging voortzetten. Sinds de opening van ons filiaal in Sint-Lenaarts kan je mij daar steeds vinden. We kregen het voorrecht om daar de eerste flagship store van  Merida in België te worden, maar we hebben ook een héél uitgebreid gamma van andere merken.
Verkopen is mijn passie, dus groot of klein, jong of oud, ik word er nog steeds happy van als ik de klanten met een stralende glimlach zie buitenrijden."Ditmar De Nef 
Winkelverantwoordelijke Wuustwezel 

Al meer dan tien jaar behoort hij tot ons top team en verzorgt hij met zijn jarenlange ervaring het reilen en zeilen van de winkel in Wuustwezel.


"Al tien jaar lang kan je mij vinden in de winkel van Wuustwezel. De werkplaats heb ik er ondertussen verlaten, en nu zorg ik ervoor dat de winkel in orde is en dat de mensen een goeie en degelijke uitleg krijgen bij de aanschaf van hun fiets. Wegens het grote aanbod dat er is, vind ik het héél belangrijk dat de mensen goed geïnformeerd zijn. Fietsen Saman staat al jaren bekend voor een goede service, en ik ben tevreden dat ik al zolang mijn steentje daaraan heb bijgedragen en in de toekomst nog kan doen."
 Jens Van Oers  
Winkelverantwoordelijke Essen

Deze duizendpoot startte zo'n tien jaar geleden mee het filiaal in Essen op samen met Renzo. Dit doet hij nog steeds voortreffelijk met de hulp van de twee youngsters in ons team.


"Toen we tien jaar geleden tegen de nederlandse grens onze winkel openden, kreeg ik de taak op mij om dit filiaal in goede banen te leiden. Ik kwam uit een heel andere sector, dus was dit een hele uitdaging. Ondertussen heeft de fietswereld geen geheimen meer voor mij! De nieuwste snufjes en trends, ik focus me erop en probeer ons op die manier te onderscheiden van de doorsnee fietsenwinkel."
 
Wesley Wouters 
Verantwoordelijke werkplaats Sint Lenaarts

Voor deze handige harry met jarenlange ervaring is geen herstelling te moeilijk, al sinds de opening is hij de verantwoordelijke van de werkplaats in Sint-Lenaarts.


"Sinds vijf jaar versterk ik het Saman team, en hou ik de winkel in Sint Lenaarts mee draaiende. Vooral de werkplaats heeft geen geheimen voor mij. Je kan bij mij voor alle herstellingen terecht, zowel sportief als stadsfietsen, maar onze specialisatie is zeker de E-bike technologie waar we constant in bijscholen. Uiteraard vind je me ook regelmatig op de winkelvloer, waar ik graag mee bijspring en de mensen bijsta bij hun keuze naar de juiste fiets."
 Marco Michiels 
Verantwoordelijke werkplaats Wuustwezel

De man die de werkplaats in Wuustwezel draaiende houdt en met finesse uw fiets herstelt.


"Ik moet mijn mannetje staan in de werkplaats die al het langst bestaat, dus heb door de vele klanten een heel drukke job. Fietsen repareren, nieuwe fietsen monteren, meehelpen in de winkel en uiteraard onze stagiaires, weekend- en vakantiehulp mee bijscholen in onze gespecialiseerde werkplaats. Regelmatig volgen wij met ons team nog bijscholingen om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op gebied van race, mtb en E-bike. Zo blijf ik steeds up-to-date en blijft het een boeiende job!"
 Michiel Breugelmans
Verantwoordelijke werkplaats Essen

De jongte telg van het team, de man die alles weet over racefietsen en met passie de werkplaats in Essen verzorgt.


"Na mijn middelbaar koos ik bewust voor de opleiding fietstechnieken zodat ik van mijn hobby mijn beroep kon maken. Vroeger crosste ik competitief en sinds enkele jaren ben ik ook enorm gebeten door de fietsmicrobe, dit maakt het alleen maar leuker en uitdagender om knappe racefietsen af te monteren. Ik probeer mezelf altijd bij te scholen wat betreft de nieuwste onderdelen en technieken zodat ik mijn "fingerspitzengefühl" steeds kan verbeteren."


 Nathan Meersmans
Verkoop - Werkplaats - Leasing - Social media

De vliegende Fietsen Saman brigade staat klaar om je met enthousiasme verder te helpen in alledrie onze filialen, zowel in de winkel als in de werkplaats.


"Na de opleiding lichamelijke opvoeding koos ik ervoor om mezelf te verdiepen in fietstechnieken en verkoop. Dankzij Fietsen Saman kreeg ik de kans om een opleiding te volgen en ervaring op te doen op de werkvloer bij ervaren topmechaniekers in een fantastisch team. Intussen zijn we twee jaar verder, heb ik al enorm veel bijgeleerd op verschillende vlakken en weet ik in elke winkel mijn weg wel te vinden. Door de steeds groeiende fietsmarkt komt er heel wat meer bij kijken dan enkel verkoop en herstellingen waardoor het werk erg uitdagend en afwisselend blijft." Jens de Hondt
Werkplaats Sint-Lenaarts

Onze nieuwe aanwinst komt Wesley en Giovanni versterken in de winkel van Sint-Lenaarts.


"Tijdens mijn vorige job volgde ik in avondschool de opleiding fietstechnieken en had ik al snel de microbe te pakken. Sinds kort kom ik de werkplaats versterken in Sint-Lenaarts waar ik mijn opgedane kennis kan omzetten in de praktijk. Dit aan de zijde van ervaren mechaniekers waar ik ongetwijfeld nog enorm veel van zal kunnen leren!"
 
Kenny Nelen
Werkplaats Wuustwezel


De laatste nieuwe aanwinst van het Fietsen Saman Team komt de werkplaats in Wuustwezel versterken.Kenny is nieuw in de fietsenbranche, maar aan leergierigheid en ervaring in klantenservice is geen gebrek! 
In Memoriam

Renzo Hagenaars  "Wanneer je de werkplaats in Essen binnenstapt, kom je mij (de enige Nederbelg uit het team :-)) gegarandeerd tegen. Met mijn tonnen ervaring in de fietsbranche mag ik me toch wel dé specialist noemen in het bouwen van exclusieve racefietsen. Uiteraard doe ik ook herstellingen aan alle andere fietsen. Mijn collega's noemen mij 'de chouchou' vd nederlandse klanten; blijkbaar ben ik nogal geliefd bij onze Noorderburen."