Koga uitgelicht

PERFECTIE TOT IN DE DETAILS

 
Voor zij die zich actief willen ontspannen staat KOGA voor perfectie tot in de details. Dat geldt uiteraard ook voor onze E-bikes. KOGA heeft een team van ervaren product ingenieurs en designers die met elkaar één doel voor ogen hebben: het ontwerpen van topkwaliteit fietsen die voldoen aan de wensen van de moderne consument. De basis voor de ontwikkeling is voor alle KOGA fietsen gelijk en bestaat uit een combinatie van sportiviteit, comfort en een exclusief design met een perfecte afwerking. Handgebouwd in Nederland aan de hand van de hoogste kwaliteitsnormen met continue controle in het eigen testcentrum.

De elektrische trapondersteuning van de KOGA E-bikes is gebaseerd op twee verschillende technologieën:
 

ION technologie
ION TECHNOLOGIE
Bosch technologie
BOSCH TECHNOLOGIE
 

 

 

 BOSCH TECHNOLOGIE

 BETROUWBARE TECHNIEK

 
De unieke kenmerken van de Bosch technologie bieden U een kwalitatief hoogwaardige en betrouwbare trapondersteuning voor uw E-bike.
 Het Bosch systeem garandeert een gecontroleerde ondersteuning, resulterend in 100% fietsplezier en een optimaal gebruiksgemak.

 
Accu     Bosch motor     Intuvia display
ACCU       MOTOR  DISPLAY
De accu is één van de belangrijkste onderdelen
van de E-bike. Bosch besteedt dan ook de grootste
aandacht aan een verfijnde batterij huishouding
in combinatie met een capaciteit op maat.
Onze E-bikes met Bosch-technologie zijn uitgerust
met een Bosch Performance Cruise of Active plus midden motor.
Voldoende pit voor een sprintje bergop!
Het Intuvia display is gemonteerd op alle Koga
E-bikes met de Bosch-technologie. Een Elegant,
overzichtelijk en eenvoudig te bedienen display.
 

Actieradius

ACTIERADIUS

Onze KOGA E-bikes met Bosch-technologie  zijn voorzien van een hoogwaardige accu's met een capaciteit van 400 Wh of 500Wh. Over het algemeen kan gesteld worden: hoe hoger het aantal Watt-uren (“tankinhoud”), hoe groter de actieradius. 

Afhankelijk van factoren 
Het bereik is echter ook afhankelijk van factoren als de gekozen ondersteuningsstand, rijomstandigheden, buitentemperatuur, efficiëntie van de motor, bandenspanning, gewicht van de fietser/belading en het gebruik van de versnellingen.
 
Tips voor een grotere actieradius
  • Stal en laad uw E-bike bij voorkeur in een droge, vorstvrije ruimte
  • Zorg ervoor dat uw accu altijd opgeladen is bij vertrek.   
  • Uw accu is beveiligd tegen overladen dus zet de accu zoveel mogelijk aan de lader.
  • Zet de ondersteuningsstand zo laag mogelijk.
  • Pomp de banden regelmatig op tot de juiste spanning (staat vermeld op de zijkant van de band).
  • Gebruik een lichte versnelling. Schakel terug bij wind tegen of bijvoorbeeld bij het oprijden van een brug, net zoals U zou doen bij een fiets zonder ondersteuning.

 


ION TECHNOLOGIE

 INTELLIGENTE TECHNIEK

 

De ION-technologie levert een zeer natuurlijk aanvoelende en geruisloze trapondersteuning. 
Ontwikkeld in Nederland door specialisten op het gebied van fietstechnologie en elektronica.

Het resultaat is een betrouwbaar, veilig en technisch hoogwaardig systeem.


 
Ion Accu     Ion motor     Ion display
ACCU       MOTOR  DISPLAY
De accu is één van de belangrijkste onderdelen
van de E-bike. Met de ION-tecnologie van Koga staat
u werkelijk een stapje met een accu pakket op maat.
De Koga E-bikes uitgerust met de laatste nieuwe ION-
technologie zijn "geruisloos". Ideaal voor zij die in
alle stilte willen genieten van hun fietstochtje!
Alle Ion modellen zijn uitgerust met het afneembaar
V-ION LED display. Uitermate Elegant,
overzichtelijk en glashelder .
 


ACCU CAPACITEIT

 
De KOGA E-bikes met ION-technologie zijn voorzien van verschillende accu’s met elk een andere capaciteit, variërend van 317 Wh tot 612 Wh. Het aantal Watt-uren (Wh) kan gezien worden als de tankinhoud van de fiets. 
Over het algemeen kan gesteld worden: hoe hoger het aantal Watt-uren, hoe groter de actieradius.

De keuze is persoonlijk en wordt bepaald door onder meer uw oplaadmogelijkheden, de gewenste actieradius en persoonlijke voorkeuren. Ziet u door de te grote keuze de bomen door het bos niet meer? Wij bij Fietsen Saman delen graag ons advies! Kom snel langst en vertrek met een fiets op maat met een actieradius op maat.
 

 

Actieradius

GERUISLOZE ION MOTOR

 

Onze E-bikes met ION-technologie zijn uitgerust met een borstelloze ION motor.
Door het ontbreken van borstels of tandwielen, is de motor onderhoudsarm en geruisloos.

Plaats van de motor 
De ION motor is geïntegreerd in het achterwiel van de E-bike. De plaatsing in het achterwiel geeft u tijdens het fietsen het gevoel dat u een duwtje in de rug krijgt. 

Koppel van de motor 
De KOGA ION-fietsen zijn uitgerust met een motor met 40 Nm met uitzondering van de E-Special (50 Nm). het hoge koppel staat garant voor stevige ondersteuning en bezorgt u dan ook een flink duwtje in de rug zonder hinderlijk geluid!

 


Power Assist: een extra boost!

POWER ASSIST: EEN EXTRA BOOST!


Op de KOGA E-Bike fietsen (Bosch & ION) zit een Power Assist Module. De Power assist assisteert bij het lopen om bijvoorbeeld de fiets ergens omhoog te duwen of bij het parkeren van de fiets. Onderweg zorgt de power assist voor een tijdelijke extra ‘boost’ om bijvoorbeeld een brug op te fietsen.

 

Veilig onderweg met KOGA

VEILIG ONDERWEG MET KOGA

Met een KOGA E-bike bent u altijd veilig onderweg. De fietsen zijn voorzien van de laatste innovaties op het gebied van elektrisch fietsen. Zo meten sensoren in de motor continue het aantal omwentelingen en de kracht die op de pedalen wordt gebracht. U loopt dus niet het gevaar dat de motor direct en onverwacht in werking treedt. Zo kunt u bijvoorbeeld gerust uw voet op de pedalen laten rusten terwijl U voor een rood stoplicht staat. De schokvrije ondersteuning zet zeer gelijkmatig in. Doordat de bedieningsknoppen direct naast het handvat geplaatst zijn, kunt U uw elektrische fiets bedienen zonder uw handen van het stuur te halen.
 
Krachtige LED-verlichting
De verlichting wordt gevoed door het batterijpakket en gaat , indien gewenst, automatisch branden als het donker wordt, dus ook wanneer U bijvoorbeeld een tunnel inrijdt. Daarnaast zijn alle elektrische fietsen van KOGA voorzien van een daglichtfunctie, waarbij extra LED’s ervoor zorgen dat U overdag goed zichtbaar bent in het verkeer. ’s Avonds neemt de felheid van de daglichtfunctie af en biedt een krachtige LED U optimaal zicht op het wegdek. Indien de batterij leeg is, fungeert de motor als dynamo zodat U nooit zonder licht onderweg bent.
 

GarantieTOP GARANTIE!

U krijgt standaard twee jaar garantie op de specifieke onderdelen van uw KOGA E-bike (uitgezonderd slijtagedelen) met bovendien een levenslange garantie op het frame en 10 jaar garantie op de lak. 
Ook op de accu krijgt U standaard twee jaar garantie, ongeacht het aantal ladingen. 

Bij een E-bike van KOGA kunt u erop vertrouwen, dat wij jaren later nog een vervangend onderdeel voor uw elektrische fiets kunnen leveren.